Kategorier
Bygg

Markarbeten är viktiga i Stockholm

Att bygga från grunden är en populär term som används både inom sitt egentliga område – byggnadsbranschen – och då exempelvis en fotbollstränare ska förklara sin filosofi kring lagbygget. Kort sagt; grunden är det man börjar med och det som sedan gör att huset står stabilt över en längre tid. Det som många inte tänker på här är att det finns en sak som är än viktigare än vad grunden är och det är markarbeten; som gör att grunden i fråga har någonstans att stå.

Markarbeten är något som sker vid alla större byggnationer och detta oavsett om det handlar om att du som privatperson ska bygga en villa, om du ska asfaltera din garageuppfart eller om det handlar om ett större projekt i Stockholm som rör ett bygge av flerbostadshus. För de större entreprenörerna och byggherrarna så innebär markarbeten sällan några problem; man har ett antal företag som man anlitar och som också är erkänt skickliga och som visat sig klara av uppgifterna de ställs inför.

För en privatperson så kan dock valet av företag för markarbeten vara svårare att göra, det kan vara betydligt vanskligare och speciellt svårt blir ett sådant val om det finns en stor konkurrens i den stad där man bor. En kortare förklaring kring det sistnämnda: bor man i Stockholm och söker efter ett företag för markarbeten så kommer man snabbt att se att det finns väldigt många att välja bland och att priserna mellan dessa varierar kraftigt. Något som man däremot inte kommer att kunna se – på förhand – är att även kvaliteten mellan dessa företag också varierar och att valet således blir både svårt och viktigt just i Stockholm. Risken för att råka ut för ett fuskjobb är nämligen betydligt större i Stockholm gällande markarbeten och här måste man se upp.

Vi kan här säga att du ska bygga ett nytt hus på en tomt på Ingarö utanför Stockholm och att du behöver hjälp med de markarbeten som krävs – paddning, grävning, eventuell sprängning, schaktning – och att du således står inför att anlita en firma. Vad ska du tänka på och hur ska du agera för att hitta en pålitlig sådan?

Hitta rätt firma för markarbeten

  • Totalentreprenad. Det här är första steget för att sålla ut bland företagen. Se till att välja bland de som kan sköta allt som rör markarbetet – även sprängning, om så skulle krävas. Detta ger dig ett effektivare jobb och i slutändan ett bättre pris.
  • Tidigare jobb. Här har du en viktigt del. Vilka markarbeten kan de visa erfarenhet från och finns det nummer till dessa kunder i Stockholm? Se till att ringa och ytterligare ett tips här är att du begär referensbilder om det finns. Det sistnämnda är viktigare om du exempelvis ska lägga sten i din trädgård då du kan se hur skicklig företaget är rent estetiskt.
  • Priset.Välj inte det billigaste företaget och heller inte det dyraste. Ett billigt pris – ett alltför lågt – är en klar indikation på att något är skumt och ett alltför högt pris kan tyda på rent ocker.