Om oss

Erfarna byggare ger råd och tips

Kan man tala om en renoveringsfeber i Sverige? Definitivt! Undersökningar har visat att svensken idag väljer att lägga lejonparten av inkomsten på det egna hemmet. Vi väljer bort resor, utekvällar och bilar till förmån för att skapa våra drömhem. Roligt, såklart – men även till viss del oroande.

Det som nämligen visat sig i kölvattnet av detta är att exempelvis ökningar av både fuskjobb och konflikter gällande dolda fel har skett. Fuskjobb är allvarligt och detta då det även i många fall handlat om professionella företag som levererat en undermålig tjänst. Gällande dolda fel så är det påfallande ofta renoveringar som ligger bakom och inte sällan i badrum och kök där privatpersoner själva fräschat upp i hopp om att få ett högre slutpris. Oavsett vilket så är det både allvarligt och onödigt. Man kan bygga snyggt och enligt konstens alla regler på samma gång.

Det är det som den här sidan kommer att handla om. Vi vill skapa enklare vägar för dig som privatperson inför det projekt du planerar. Genom initierade guider, hård fakta och allmänna tankar och små tips ska vi hjälpa dig som läsare att både komma igång och slutföra det projekt du planerar. I ryggen har vi närmare 100 års gemensam erfarenhet som snickare, rörmokare, golvläggare och elektriker. Det gör att vi, så att säga, fyller hela kostcirkeln. Vi ska även titta närmare på hur du ska agera när du de facto ska ta professionell hjälp. Som sagt, fuskjobben ökar även där och vi ska ge dig råd om hur du undviker de företag som inte håller måttet.

Vi vill visa dig när du ska plocka fram verktygslådan, vad som ska finnas i den och hur du ska hantera de verktyg som behövs. Välkommen!