Kategorier
Okategoriserade

Målare i Älvsjö inger förtroende

Det finns många målare i Älvsjö som kan sin sak och en hel del som är lite mindre nogräknade. Så är det väl med det mesta när det kommer till kritan.

Söker du en målare i Älvsjö som står för att vara prisvärd? Vill du ha någon eller några som inte lovar mer än de håller? Det finns många som lovar utföra ett arbete och inte klarar av detta på grund av olika omständigheter. Det kan bero på att de blir sjuka och att de jobbar ensamma.

Anlitar du ett företag med flera anställda kan de för det mesta täcka upp om någon skulle till att bli sjuk innan hen slutfört ett jobb. En ensamvarg blir det svårare för, men det finns även de som alltid lovar att fixa ett jobb fastän de är överhopade. Då är de konstant ute i sista minuten.

Målare i Älvsjö håller vad de lovar

Det går utmärkt att hitta en målare i Älvsjö som håller det hen lovar. Du behöver bara leta lite extra och göra lite mer undersökningar. Ett av de bästa sätten är att ta reda på om det finns referenser. Då kan du prata med den som gett en referens och få klart för dig om det är ett bra val.

En målare kan du ha riktigt bra hjälp av. Du kan få ditt hus målat på både in- och utsidan, tapeter uppsatta och för det mesta kan de en hel del om snickerier också. En del är dessutom bra på att lägga in både golv och mattor.

Kategorier
Golv

Fötterna njuter efter golvslipning i Stockholm

Ett trägolv kan bli som nytt med golvslipning. Ett parkettgolv till exempel kan slipas några gånger innan det måste bytas. Kontakta en golvslipare i Stockholm.

Ett nyslipat trägolv är en njutning både för fötterna och ögonen. Tänk att gå där barfota och låta fotsulorna smekas av det lena träet. Har du kanske ett trägolv där hemma i Stockholm som inte känns så kul längre? Om du tänker snygga till där hemma så kanske du får för dig att byta golv helt.

Gör inte det. I alla fall inte utan att först att tagit reda på om det där fula gamla parkettgolvet skulle kunna slipas. Om det inte har slipats mer än ett par gånger förut så är det troligen möjligt att göra det en gång till. Det är bara att kontakta en firma som erbjuder golvslipning så kommer de och gör en gratis bedömning av möjligheterna.

Golvslipning höjer bostadens värde

Om de säger att det går bra att slipa golvet en gång till så är det så. De kan sina saker, så det behöver du inte tvivla på. Förmodligen lämnar de till och med garanti på arbetet. Du behöver heller inte oroa dig för att det ska bli dammigt där hemma, eftersom det finns dammfria slipmaskiner.

Det är verkligen förvånande hur stor skillnaden kan bli när man slipar om ett parkettgolv. Tänk på det också ifall du planerar att sälja din bostad. Om bostaden töms innan visningarna så kommer parkettgolvets utseende att helt dominera det intryck som intressenterna får av lägenheten. Det blir samma sak oavsett om alternativet hade varit ett oslipat golv eller det där billiga laminatgolvet som du funderade på att lägga in i stället.

Kategorier
Renovering

Rörmokare i Göteborg till din tjänst

I Göteborg finns många hushåll och många vattenledningar. Tyvärr finns därmed även många tillfällen då det blir vajsing. Som tur är, finns det rörmokare att ringa som snabbt kan hjälpa till.

Vatten är livsviktigt för oss. Det har dessutom blivit en viktigt del i den moderna vardagen i samhället. Man går upp på morgonen, tar en dusch och sätter på kaffekokaren. När man kommer hem lagar man mat och diskar. Och just det, inte att förglömma – man går även på toaletten. Flera gånger dagligen. Till allt detta behövs vatten. Och till det allra mesta vill man ju ha rent vatten, dessutom. Att vatten rinner ut ur ledningarna som de ska är därmed väsentligt. Därför är det inte så underligt att få lite smått panik om detta inte skulle fungera. Fast man behöver inte få panik.

En rörmokare till undsättning!

Om man har otur att få någon form av strul med vattnet, till exempel en vattenläcka eller stopp i avloppet, kan man faktiskt ändå vara lugn. Man behöver inte gripas av panik, för räddning finns. En rörmokare kan nämligen hjälpa till i dessa jobbiga lägen.

Är du i någon form av vattenknipa och bor bland alla vimlande vattenledningar i Göteborg? Grips inte av panik, fortsätt bara att andas lugnt, ta telefonen och ring efter en rörmokare bums. Det är bara att googla på: rörmokare i Göteborg. Då hittar du flera alternativ, så håll ut – räddningen är nära! Snart, snart kan du koka ditt kaffe igen.

Kategorier
Golv

Golvläggare i Uppsala skapar vackra miljöer

Att gå från ett slitet plastgolv till parkett är som natt och dag. Genom att hyra in en golvläggare i Uppsala blir hemmet inte bara vackrare utan även mera attraktivt den dagen man vill sälja.

Precis som de flesta andra var renoveringen till för familjens egen trivsel. Vetskapen om att golvläggare i Uppsala skulle ge ett lägre pris vid försäljning gav paret Larsson den sista pushen de behöver för att komma igång.

De bokade in en tid när golvläggaren skulle komma och titta på huset och diskutera vad som skulle göras. Sedan skulle det få komma in till butiken och välja ut golven på plats.

Uppsalaföretagets golvläggare var ett riktigt proffs

Genomgången med golvläggaren var lärorik och gav dem en hel del att tänka på. En nyhet var att några rum som kök, hall och vardagsrum krävde tåligare golv. Anledningen till det var att de vistades mer i dessa, plus att det var där det var störst risk för att tappa saker och få hack i golvet. Sovrummen och hallen på andra våningen var däremot inte lika utsatta och kunde ha golv som var lite känsligare.

De kom fram till att genomgående välja parkett nere, och lite grövre, mörka trägolv uppe. Golven skulle hålla länge och kunde vid behov slipas och lackas för att bli som nya.

Det enda de nu behövde göra var att hålla sig undan och låta hantverkarna utföra sin magi. Det skulle bli så spännande att se slutresultatet. Sedan fundera på inredning för att matcha allt det nya.

Kategorier
Okategoriserade

Dags att investera i nya fönster?

Nya fönster. Bara ordet får många villaägare att rygga tillbaka. Man tänker sig en onödig kostnad och man tänker sig dessutom en hög sådan. Kort sagt: nya fönster är en nödvändig, men väldigt dyr renovering. Eller? Faktum är att detta inte behöver stämma. 

Klart är att nya fönster kommer att kosta pengar. Lika klart är det emellertid också att man idag har ett väldigt stort utbud på marknaden och därigenom också en väldigt stor spännvidd gällande prislappen. Du kan, helt enkelt, hitta fönster som är väldigt dyra – och sådana som inte alls behöver kosta så mycket pengar. 

Det första rådet vi kan ge gällande fönster och nya sådana är alltså att undersöka marknaden. Vilka leverantörer finns? Vilka modeller säljer de? Finns det någon kampanj som ger dig rabatt och kan det vara så att någon leverantör erbjuder någon form av outlet? Kolla upp och var noggrann gällande detta: här finns det pengar att spara.  

Nya fönster är en investering 

Vårt andra råd är att tänka mer flexibelt. Att du har fönster av trä idag innebär inte att dina nya fönster måste vara av samma material. Utvecklingen har gått framåt ganska rejält och många idag väljer fönster av både plast och aluminum. Något som, bara för några år sedan, skulle ha varit otänkbart. Idag är exempelvis plastfönster – PVC – något som kan imitera trä. På håll så ser ingen någon skillnad och då dessa kostar en bråkdel av vad träfönster gör förvandlar dem till ett bra, ekonomiskt, val. Att de dessutom är underhållsfria är ytterligare en tydlig fördel. Träfönster är även de utvecklade och ger en längre livslängd än vad de tidigare gjort. 

Den stora utvecklingen har dock skett inom isolering. Vilket gör att nya fönster, oavsett om du väljer trä, plast eller aluminium, är en investering som lönar sig. Detta genom att fönstren inte alls släpper ut varm luft – eller släpper in kall sådan – på samma sätt som äldre fönster tenderar att göra. Här är rådet att söka efter fönster som har ett lågt U-värde och att man även söker efter lösningar vars hela konstruktion – inte bara glaset – har ett lågt sådant värde. Genom detta så kan man spara väldigt mycket pengar på uppvärmning och energi. Därför är nya fönster en investering.

En avslutande del i nya fönster handlar om att välja rätt företag. Först och främst gäller de leverantören. Se till att få garantier och se till att du får exakt den hjälp du behöver. Att beställa fönster från exempelvis Polen eller Lettland kan vara frestande för plånboken – men det handlar också om kvalitet och vad du får för dina pengar. Vad händer om fönstren inte håller måttet? Vi skulle råda dig att välja svenskt och välja en leverantör som du känner trygghet med. Det andra rådet handlar om att montera fönstren. Gör det inte själv: se till att anlita ett företag med kunskap om detta. Det ger dig en hållbar lösning och det gör att investeringen lönar sig. Både för stunden och på sikt. 

Kategorier
Bygg

Dränering i Stockholm skyddar huset

Vid minsta misstanke om fukt i källaren eller vid husgrunden bör du kontakta en dräneringsfirma. Med dränering i Stockholm undviker du kostsamma fuktproblem, mögel och skador på huset.

Man dränerar för att det inte ska komma in fukt i huset. När man bygger ingår det i planeringen och markarbetet. På ett äldre hus kanske man upptäcker att det är lite fuktigt runt omkring husgrunden. Då anlitar man ett speciellt företag med experter på dränering och ber att de kommer och tittar. Det är värt varenda krona, för man vill till varje pris undvika fuktskador. En expert kan ge goda råd och utföra dräneringen så du får ett friskt hus.

Isolerande material och mattor

Man kan förebygga fuktproblem på många sätt, så det är inte säkert att man behöver gräva. Det finns speciella mattor för källarväggar, och man kan även sätta en viss typ av cellplast utvändigt som isolering. Det är också bra att undvika att ha växter tätt inpå huset. Om man behöver gräva bör man förstås vänta med att sätta plattor och lägga dekorsten tills dräneringen är klar.

Som villaägare vill du säkert göra allt du kan för att slippa fukt och mögel. Har du nyligen övertagit ett hus är det bra att kontakta en dräneringsfirma direkt. Då slipper du gå och fundera utan får klara besked på om huset är tätt och friskt eller om man behöver göra dränering. Detta är inget man ska vänta med, och det är bra att man som husägare har full koll på fastigheten.

Kategorier
Allmänt

Saneringsföretag i Norrköping sopar rent

Man brukar säga att ett rent hem är ett friskt hem. Och så är det kanske. Men det är inte alltid som man kan se det som är ohälsosamt. Det vet den som jobbar på ett saneringsföretag i Norrköping.

Jobbar du på ett saneringsföretag i Norrköping? Då har du säkert hört de flesta skämten om vad en sanering innebär. Men är det egentligen så många som verkligen vet vad en sanering innebär? Troligen är det inte det. Även om man kanske i vissa fall gissar rätt. Ta till exempel en byggnad som blivit helt nerlusad med råttor eller just löss. Hur får man bort dem? Det är inte alltid ett saneringsföretag som ska se till att skadedjur försvinner. Om du anlitar ett sådant företag så kommer du bli förvånad över hur väl och hur effektivt de utför sitt jobb.

Använd dig av ett saneringsföretag

Om du tycker att du klarar dig väl utan ett saneringsföretag så har du troligen ganska dålig koll på hur smutsiga ytor omkring dig kan vara, och vad ett saneringsföretag kan göra för dig. När du använder dig av ett saneringsföretag så kan du få hjälp med att rengöra det du önskar få rent från smuts. Men det troligaste är att du behöver en sanering för att det annars kan vara skadligt för dig och din personal. Till exempel om något giftigt eller frätande tagit sig ut i företagets gemensamma ytor. Det är även vanligt att man sanerar efter en sjukdom eller för att förhindra en smittspridning lokalt.

Kategorier
Golv

Skeppsgolv och flygplatser

Bilden av en golvslipare som sakta tar sig fram över ett gediget trägolv är numera en sanning med modifikation. Idag finns det en stor mängd golv som kan slipas, i bostäder och på företag.

Den typen av golv som består av hela plankor och som har ett mellanrum av mörkare material, kallas för skeppsgolv. Eftersom det helt enkelt ser ut som träet på en träbåt. Det golvet är alltså gediget och går att slipa väldigt många gånger. En åtgärd som kan behövas om ditt golv börjar se slitet ut eller har skador.

Men idag finns det ännu fler och lite mer udda golv som du kan satsa på i ditt hem. Golv som hittills bara funnits på offentliga och större ytor som flygplatser och köpcentrum. Och ännu fler golv fortsätter att dyka upp på marknaden. Det gäller både trägolv och gjutna golv. Idag kan du till och med vara innovativ nog att satsa på ett asfaltsgolv eller epoxigolv som privatperson, även om detta ännu är i sin linda gällande privat bruk.

Ett yrke som utvecklas

Bland alla yrken finns det de som nästan konstant är under utveckling. Så är det till exempel för företag som arbetar med golvslipning i Bromma. Ena dagen kan man vara hos en privatperson och slipa ett gediget furugolv eller en fiskbensparkett. Nästa dag kan man vara på flygplatsen i Bromma och slipa någon yta bestående av helgjuten betong med marmorkross i. Det blir helt enkelt aldrig tråkigt att arbeta som golvslipare på en ort som Bromma.

Kategorier
Renovering

Hemmafixarens värsta mardröm

Håltagning bör utföras av personer med relevant utbildning och erfarenhet. När personer som inte har tillräcklig kunskap om håltagning försöker sig på det kan följderna bli kostsamma.

Vissa misstag man gör som hemmafixare är jobbigare att tänka på än andra. En del, eftersom misstaget lätt kunde ha undvikits om du tänkt igenom din strategi en gång till. Andra är smärtsamma eftersom misstaget ledde till att även andra drabbades, och att du fick en dyr räkning på posten. Som den där gången när du skulle installera VVS i badrummet, och behövde borra hål i badrumsgolvet. Du är i efterhand inte säker på hur det gick till, men på något sätt slutade det hela med att du och grannen nedanför kunde se varandra och föra en konversation genom hålet. Grannen valde att framställa blundern som en småsak, då hon kunde se ditt panikslagna och pion-röda ansikte på andra sidan.

Ta hjälp av proffsen

Nåja, hålet genom golvet var åtminstone den enda gången en håltagning gått så illa. Eller vänta nu. Du har svaga minnen av ett annat tillfälle, då du skulle sätta upp en hylla. Hyllan skulle sitta precis ovanför elskåpet i hallen, och medan du borrade var det plötsligt som om hela kroppen blev spänd. Mörkt blev det också, och när du öppnade ögonen låg du raklång på golvet. Nej, när det gäller att göra hål är det en god idé att vända sig till någon som har koll. Kontakta din lokala firma för håltagning i Stockholm, så slipper du pinsamheter och alltför djupa hål på fel ställen.

Kategorier
Renovering

Viktigt med rätt slags hantverkare vid badrumsrenoveringen

Funderar ni på att renovera och kakla om badrummet? En badrumsrenovering är ett kostsamt och omfattande projekt som kräver rätt slags hantverkare. Här följer några användbara tips.

Badrummet är det rum i bostaden som man helst inte ska renovera själv, även om man faktiskt får göra vissa delar. Men till alla slags elarbeten måste man använda sig av en behörig elektriker. För att tätskiktet ska fungera och bli hållbart ska även detta utföras av ett behörigt företag. Annars kommer inte hemförsäkringen att gälla om det skulle uppstå fuktskador och andra problem. Ett behörigt företag upprättar även ett protokoll där det står vad som har gjorts och vilka olika material som har används. Dokumentationen kan ses som en extra säkerhet och användas vid ett eventuellt försäkringsärende.

Certifierad plattsättare

Ibland kan det vara svårt att själv välja kakel och klinker, eller veta vilken storlek som blir snyggast eller mest praktiskt. Men en professionell plattsättare vet detta och kan hjälpa till med användbara råd och tips. När man letar plattsättare till badrumsrenoveringen ska man ta in kostnadsförslag och referenser från några olika företag. Eftersom man inte renoverar badrummet särskilt ofta är det viktigt att inte bara låta priset avgöra, utan även att titta på referenser och erfarenhet. Plattsättaren ska även vara certifierad för våtrumsarbete. Skriv sedan ett ordentlig avtal innan arbetet påbörjas, där materialkostnad och arbetskostnad står specificerat. Men det är viktigt att det även står en slutsumma och när renoveringen ska vara färdig och redo för slutbesiktning.