Kategorier
Tak

Taksäkerhet i Göteborg – jobba tryggt

Att klättra på tak utan säkerhetsanordningar är inte att rekommendera. Företag som sysslar med taksäkerhet i Göteborg ser till att arbeten på tak sker tryggt.

Att studera en hantverkare som balanserar på ett tak kan vara en hisnande upplevelse. För en sotare, takläggare eller snöskottare kan balansakten betraktas som vardagsmat. Men riskerna vid takarbete ska inte underskattas. Att snubbla och falla från ett tak får oftast dödlig utgång.

En fastighetsägare har dubbelt ansvar. Taken måste ha säkerhetsanordningar som ger en trygg arbetsmiljö. Men även de som vistas eller går under ett hustak kan råka illa ut om det inte är ordning och reda på taket. Snö och istappar kan falla ner och skada människor som går på en gata. 

Taksäkerhet i Göteborg – åtgärder

Hur skapar man en trygg arbetsplats på ett hustak? Första steget kan vara att kontakta ett företag som säkerställer taksäkerheten i Göteborg. Ett sådant företag har lång erfarenhet och vet vilka åtgärder som behövs. Företaget inspekterar fastigheten och kommer med flera olika förslag till konkreta åtgärder.

Takstegar ska finnas så att det går att gå eller krypa säkert på taket. Vid takarbeten måste säkerhetsselar fästas stabilt och då krävs en eller flera ankarpunkter. På vissa tak finns takluckor. Om de är mer än fyra meter höga, måste de omgärdas av skyddsräcken. Den som klättrat på en stege där stegen plötsligt börjar glida kan få panik. En stege bör vila på ett glidskydd. Att närma sig en entré och plötsligt få snö över sig är obehagligt. Snörasskydd förhindrar sådana incidenter.