Kategorier
VVS

När det blir stopp i avlopp

Det kan bli förödande när det blir stopp i avlopp och sluta med översvämning och framtida skador om man inte ser till att lösa problemet så snabbt som möjligt.

Den som har upplevt att avloppen hemma börjar bli igensatta kan rensa lite i farten och så fungerar avloppet ett tag till. Men det är viktigt att vara observant när det börjar bli mer stopp än flöde i avloppet. Då kan det vara dags att anlita en rörmokare innan allt proppas igen helt och hållet.

Det var precis vad som hände hemma hos Lena. Det var inte det att hon var ouppmärksam och inte brydde sig. Utan snarare att hennes liv var fyllt till bredden med måsten och därför blev mycket fixat bara för stunden. Hon kom inte ihåg att det var alldeles nyligen som hon hade haft samma problem. Det innebar att detta stopp i avlopp fyllde upp mer och mer i rören.

Stopp i avlopp gav översvämning

Så en dag efter middagen när hon drog igång diskmaskinen hände det. Hon satt i vardagsrummet och gick för att ta en kaffe. Sockorna blev blöta när fötterna landade på köksgolvet. När hon tittade ner såg hon hur vatten runnit ut över hela köksgolvet. Nu var goda råd dyra. Först visste hon inte vad hon skulle göra men sedan klarnade tankarna och hon tog fram mobilen.

Lena ringde ett nummer som hon hittade online. Det tillhörde en rörmokare i trakten. Hon förklarade vad som hänt och han kom för att hjälpa henne. Under tiden som hon väntade på honom torkade hon upp allt vatten som flöt i köket. Han fick rensa rören för att få vattnet att rinna bort. Jobbet blev klart och Lena hade lärt sig att inte förhala det som behövde göras snarast så att detta aldrig skulle hända igen.

Läs mer information och tips för dig på webbplats: stoppiavlopp.nu