Kategorier
Målning

Målare hjälpte lägenhetsägare i Stockholm

Ibland är det bara lite färg som behövs för att göra fastigheten attraktiv. Något en målare i Stockholm kan ta hand om och snabbt göra skillnad för ägare.

Bostadsrättsföreningen hade ett problem som inte riktigt hade tagits på allvar. För ovanlighetens skull hade det de senaste gångerna varit många av bostadsägarna på varje möte. Anledningen var mycket enkel. Något behövde göras åt de eländiga trappuppgångarna. Under en lång tid hade det varit bostadsbrist i kommunen och därför var det enkelt att sälja lägenheter i huset. Nu var det annorlunda.

Marknaden var mättad och flera som satte ut sina lägenheter till försäljning stod där utan någon att visa upp dem för. Eller, det var egentligen inte sant. Det hade varit en hel del människor på visningarna från början. Men trots att lägenheterna som skulle säljas var fina fick ägarna nobben. Köparna tyckte att huset var för nedgånget.

Kunde de kanske anlita en målare i Stockholm?

Att det var nedgånget var inte alls sant. Huset var renoverat för många år sedan men höll en bra standard. Det som bostadsägarna var överens om var att det inte var det som var problemet, utan att trappuppgångarna såg för hemska ut. Det stod saker överallt och väggarna var inte rena vilket drog ner helhetsintrycket.

Städfirman de hade behövde definitivt rycka upp sig eller så behövde de byta ut den. Väggarna behövde skuras och efter det krävdes en målares touch för att få nytt liv i trappuppgångarna. Givetvis behövde alla saker som stod i gången flyttas då det såg illa ut och dessutom stod i vägen vid utrymning.

Styrelsemöte tar beslut om målare i Stockholm

I mötesrummet var alla stolar upptagna och deltagarna stod längs väggarna. Nu skulle det hända saker, det hade bostadsägarna bestämt. Upprustningen av trappuppgångarna skulle inte bara kunna underlätta försäljningen. Det handlade även om att de kunde ta mer betalt för lägenheterna och att huset skulle få en bättre status.

Man ville trots allt inte bara kunna sälja lägenheter vid behov utan även få boende som var måna om sina lägenheter. Som ville renovera och se till att standarden var hög i bostadsrättsföreningen. Det var något som alla skulle vinna på i längden. Det insåg även styrelsen och vid omröstning blev det klart att en målare skulle hyras in.

Målare tar sig an trapphusmålning i Stockholm

När beslutet väl hade tagits blev det fart på grejerna. De anlitar en firma som gör trapphusmålning i Stockholm och gör upp om pris samt bestämmer ett startdatum. När dagen är där kommer flera målare som börjar att arbeta flitigt. Äntligen ska det bli ordning i huset igen, anser de flesta boende.

När målarfirman till sist har målat färdigt alla ytor är det knappt man kan tro att det är samma trappuppgångar. Det som nyss såg sunkigt och mörkt ut har blivit ljusa, rena och framkomliga utrymmen. Färgerna är mjuka och alla saker som tidigare belamrat uppgångarna är borta. Plötsligt känns det som huset kan andas igen. Nu kommer det att bli skillnad. Det är alla överens om.