Kategorier
Värmepumpar

Lägre energikostnad med värmepumpar i Stockholm

Om du vill spara pengar och samtidigt få ett behagligt klimat inomhus kan du kontakta ett företag som sysslar med att installera värmepumpar i Stockholm.

Det finns all anledning för dig som privatperson att minska din energiförbrukning. För det första kommer hushållsekonomin att bli bättre och för det andra drar du ditt strå till stacken för att minska belastningen på klimatet. Ett sätt är naturligtvis att dina familjemedlemmar tar på sig en extra kofta under kalla vinterkvällar. 

En åtgärd som är lättare att genomföra är att ändra eller komplettera din villas uppvärmningssystem. Du kan exempelvis installera en luft-luftvärmepump som tar upp energi från utomhusluft och flyttar in energin eller värmen i huset. Vill du bli ännu mer sparsam kan du driva din värmepump med solenergi som genereras på ditt eget villatak.

Värmepumpar i Stockholm ersätter direktverkande el

I äldre tider tog vi för givet att ett hus skulle värmas med hjälp av vedeldning. Visst kunde det bli varmt men rök som lämnade huset via skorstenen spred en del partiklar som inte var hälsosamma. Nästa steg i utvecklingen var introduktion av oljeeldning. Men att värma hus med fossila bränslen är inte bra. Utsläpp av koldioxid värmer även upp atmosfären.

Du och din familj har köpt ett hus som byggdes i slutet av 1960-talet. Villan värms med direktverkande el, vilket var ”state-of-the-art” vid den tiden. Elektricitet från nybyggda kärnkraftverk flödade över och elen kostade nästan ingenting. Numera är el vid vissa tidpunkter en bristvara och elpriserna går upp och ner som en trissa i en jojo. Problemet kan lösas med en värmepump.

Kalkyl och installation av värmepumpar i Stockholm

Din senaste elräkning blev närmast chockartad. En kväll när du rastar din hund möter du en granne. “Vad är det för apparat du satt på utsidan av ditt hus?”, frågar du. “Det är en luft-luftvärmepump och den är guld värd i dessa tider med allt högre elpriser”, svarar grannen. “Jag har sänkt kostnaderna för uppvärmning av villan med nästan sjuttio procent jämfört med senaste året”.

Du frågar grannen hur en värmepump tekniskt fungerar, men för dig låter det som ett trolleri. När du kommer hem går du ut och letar på nätet och hittar en rubrik med texten”Installera värmepump i Stockholm”. Du kontaktar firman som står bakom annonsen.