Kategorier
Golv

Golvslipning gör stor skillnad i Göteborg

Kan det finnas trägolv under plastmattan? Ja, det kan det även om det inte är vanligt. Då kan det bli tal om golvslipning istället för golvläggning i Göteborg.

Den trista lägenheten som Anette och Anders köpt för renovering hade en del potential. De skulle riva några väggar och göra en öppen planlösning som numera var så populär. De hade bestämt att göra som de brukar när de ska renovera för att sälja. Inte göra för stora investeringar utan nöja sig med att förbättra det som redan fanns.

Håltagningen var den mest ovanliga åtgärden men kunde inte uteslutas då lägenheten skulle bli värd så mycket mer än om de inte gjorde det. Man var tvungen att tänka smart i den här branschen. Inte stirra sig blind på att enbart spara pengar utan även tänka på att lägenheterna skulle kännas som hemma för varje kund.

Golvslipning kan bli aktuellt

Det innebar att alla kunder skulle känna att de kunde sätta sin egen prägel på hemmet. Det första som skulle hända i lägenheten var att riva ut mattor och ta ner en vägg. Så hantverkarna satte igång och jobbade. Det visade sig att mattorna var klistrade och satt hårt. Däremot såg det ut som det fanns en belöning under plastlagret.

Golvläggaren som höll på att ta bort plastmattan ropade efter Anette så snart han fått bort en flik. Hon kunde inte tro sina ögon. Var det verkligen trä där under? Hon bad ivrigt golvläggaren att skynda sig, ta bort mer så att de kunde se vad det rörde sig om. Spänningen steg samtidigt som millimeter för millimeter försvann av plastmattan.

Golvslipning kommer att bli av

När Anders kom tillbaka, med maten han beställt på pizzerian i närheten, stod Anette och studsade av glädje samtidigt som hon ropade åt honom att komma. Hon pekade energiskt på golvet bakom golvläggaren. Anders var tvungen att gå närmare och se runt mannen som låg på knä på golvet.

Näää, sa han förundrat. Är det fiskbensparkett? Golvläggaren nickade och log stort samtidigt som han sa att de verkligen fyndat här. Nu behövde de inte köpa de tråkiga klickgolven. Det räckte med att göra en golvslipning så skulle det bli superläckert. Tänk om de hade sådan tur att det fanns parkett i alla rum.

Turen höll och det blir golvslipning överallt

Golvläggaren som även gjorde golvslipning i Göteborg log från öra till öra och man kunde tydligt se att även han var exalterad över fyndet. Golvet var inte bara fiskbensparkett, det verkade även som om det aldrig blivit slipat för. Det skulle innebära att golvet hade en hel del år framför sig.

När Anders såg frågande ut förklarade han att ett parkettgolv av den här kalibern kunde slipas ett flertal gånger. Var ägarna försiktiga med golvet kunde de innebära att de aldrig någonsin behövde byta golv om de inte ville. Det var bara att köra golvslipning så det var nytt igen. Något som verkligen höjde värdet på lägenheten och kunde ge en hel del tillbaka till investerarna.