Kategorier
Bygg

Dränering i Stockholm skyddar huset

Vid minsta misstanke om fukt i källaren eller vid husgrunden bör du kontakta en dräneringsfirma. Med dränering i Stockholm undviker du kostsamma fuktproblem, mögel och skador på huset.

Man dränerar för att det inte ska komma in fukt i huset. När man bygger ingår det i planeringen och markarbetet. På ett äldre hus kanske man upptäcker att det är lite fuktigt runt omkring husgrunden. Då anlitar man ett speciellt företag med experter på dränering och ber att de kommer och tittar. Det är värt varenda krona, för man vill till varje pris undvika fuktskador. En expert kan ge goda råd och utföra dräneringen så du får ett friskt hus.

Isolerande material och mattor

Man kan förebygga fuktproblem på många sätt, så det är inte säkert att man behöver gräva. Det finns speciella mattor för källarväggar, och man kan även sätta en viss typ av cellplast utvändigt som isolering. Det är också bra att undvika att ha växter tätt inpå huset. Om man behöver gräva bör man förstås vänta med att sätta plattor och lägga dekorsten tills dräneringen är klar.

Som villaägare vill du säkert göra allt du kan för att slippa fukt och mögel. Har du nyligen övertagit ett hus är det bra att kontakta en dräneringsfirma direkt. Då slipper du gå och fundera utan får klara besked på om huset är tätt och friskt eller om man behöver göra dränering. Detta är inget man ska vänta med, och det är bra att man som husägare har full koll på fastigheten.