Kategorier
Bygg

Bygga pool – är det värt det?

Många villaägare har redan gjort det, flera står på tur att göra det. Frågan är om det är mödan och priset värt? Kort sagt: är det värt att bygga pool i Sverige? Svaret är att det i många fall är det. Att bygga pool innebär att man har en egen liten oas som står redo att ta emot familjen – och egentligen hela grannskapet – under varma sommardagar. Varför åka utomlands eller till stranden då man kan sola och bada på den egna tomten?

Det är ingen slump att poolbyggandet i Sverige ständigt når nya nivåer. Är du näst på tur – drömmer du om att bygga pool? I så fall är det läge att läsa vidare. Här nedan har vi radat upp några viktiga saker att ha i åtanke.

  • Leverantör. Vilken leverantör väljer du? Vi skulle säga att erfarenhet betalar sig i denna fråga. Ju mer sådan som finns, desto större chans är det att din pool blir snygg, hållbar och anpassad mot just dina förutsättningar. Ett tips är att välja leverantör som även kan bistå med markarbetet. Totalentreprenad i samband med att du ska bygga pool gör resan enklare – och i slutändan också säkrare.
  • Material. Vill du gjuta en pool i betong eller ska du ha en stålkonstruktion – eller varför inte en pool formad i glasfiber? Alternativen är många och valet är helt upp till dig. En fördel med glasfiber är att din pool kommer i ett stycke och att det underlättar installationen.
  • Planeringen. Du bör placera din pool i ett söderläge för att maximera effekten av solen. Det ger dig dels ett skönare häng, men dels så värmer det även upp vattnet och gör att dina uppvärmningskostnader blir lägre. Tänk igenom noga och rita gärna upp flera olika alternativ gällande placering. På nätet finns en massa härliga inspirationsbilder att ta del av gällande exempelvis möbler, trädäck och övriga detaljer som förhöjer poolens utttryck.

Läs mer om att bygga en pool på denna hemsida: https://www.byggapool.net/