Kategorier
Renovering

Att fixa husrenovering i Stockholm

En husrenovering på egen hand, på landet utanför Stockholm, kan börja med grandiosa planer. Som tur är finns det firmor att anlita när planerna fallerar.

Linus och Mia tittade ofta på gör-det-själv-program på tv. Program där man renoverade gamla nedfallna hus och gav dem sin gamla charm åter. Det var rent fantastiskt vad man kunde åstadkomma. “Jul med Ernst” och “Sommar med Ernst” var favoritprogrammen.

De hade faktiskt blivit så inspirerade att de, efter mycket letande, hade hittat och köpt ett äldre hus på landet utanför Stockholm. Det var lite nervöst men också väldigt, väldigt roligt att ta tag i husrenovering. De hade tänkt, ritat och planerat, sedan tänkt om, ritat om och planerat om, flera gånger. De hade ju inte direkt någon vana själva vid denna typ av hantverk, men hur svårt kunde det vara egentligen? Det såg lätt ut på tv i alla fall.

Ändrade planer för husrenovering

De började med det enklaste. Ett sovrum där de bara behövde måla taket, tapetsera och lägga nytt golv. (De hade hoppats på att hitta ett fint gammalt trägolv under linoleummattan men till deras besvikelse hade där inte funnits något som gått att rädda.) Det hela tog extremt mycket längre tid än de tänkt sig, och resultatet lämnade en hel del övrigt att önska.

Efter att de börjat ta itu med nästa sovrum så fick dessutom Linus ryggskott och kunde inte göra någonting alls. Det började luta åt att de skulle få bita i det sura äpplet och anlita en kunnig hantverksfirma för det mesta av renoveringen i alla fall.

Läs mer om husrenovering på denna sida: husrenoveringstockholm.se